Contact

Proefproject zonnepanelen

Duurzaamheid! We kunnen er niet meer omheen. Ook wij willen een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Zo richten wij ons bij onderhoudsprojecten op het energiezuiniger maken van woningen. Daarnaast voorzien onze nieuwbouwprojecten gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Op deze wijze proberen wij de CO-2 uitstoot te verminderen en het milieu te sparen.

In 2019 starten wij met een proefproject met zonnepanelen op de daken van bestaande eengezinswoningen in Westland. Met die proef willen we ervaringen opdoen om in de toekomst vaker energiebesparende maatregelen te nemen. De proef is voorbehouden aan een geselecteerd aantal eengezinswoningen in Westland. 

Veel belangstelling voor proefproject

In totaal doen 18 woningen mee met het proefproject. Het betreft twee woonrijen: één in De Lier en één in Heenweg (’s-Gravenzande). Op 15 januari 2019 zijn – onder toeziend oog van de notaris – via loting deze twee woonrijen geselecteerd. Er was veel belangstelling bij huurders voor zonnepanelen. Ruim 350 van de 900 aangeschreven huurders uit Westland meldden zich aan voor het proefproject. Meerdere complete woonrijen in verschillende kernen van Westland kwamen in aanmerking voor loting. Bewoners konden zich alleen aanmelden op één voorwaarde: alle woningen in de rij moesten meedoen.

Startsein voor proefproject met zonnepanelen

In april 2019 werd gestart met de installatie van de zonnepanelen. Op 14 mei is het laatste zonnepaneel gelegd op het dak van een woning aan de Tulpstraat in ’s-Gravenzande (Heenweg). Hiermee gaven wethouder energietransitie Leen Snijders en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade het startsein voor het proefproject van Arcade met zonnepanelen.

Samenwerking met Wocozon

Arcade voert de proef uit in samenwerking met Wocozon. Een organisatie zonder winstoogmerk die gespecialiseerd is in zonnestroom voor corporaties. Bewoners die de zonnepanelen op hun dak krijgen, hebben er verder geen omkijken naar. Wocozon zorgt ervoor dat een erkende installateur de panelen monteert en aansluit. In dit geval is bewust gekozen voor een Westlandse installateur: SolarNRG uit Poeldijk.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Klik hier voor de veel gestelde vragen over het proefproject zonnepanelen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@arcadewonen.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Een van de deelnemende woonrijen van het proefproject aan de Tulpstraat in 's-Gravenzande (Heenweg).