Contact

Wie wij zijn

Arcade is als woningcorporatie actief in de gemeenten Westland en Den Haag. In Westland zijn we de grootste verhuurder. We houden ons voornamelijk bezig met het bouwen en verhuren van sociale huurwoningen. Wij werken hard aan betaalbare en passende woonruimte voor jongeren, senioren en mensen met lage inkomens.

Maar wij besteden ook bijzondere aandacht aan projecten in de zorg en kinderopvang. Dit doen wij in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, De Lier, Naaldwijk en Honselersdijk in de gemeente Westland en in Den Haag. In totaal bezitten wij circa 10.300 verhuureenheden. Daarnaast hebben wij een ontwikkelportefeuille van 1.250 woningen (nieuwbouw en renovatie). Ongeveer 50 enthousiaste en gedreven medewerkers zetten zich dagelijks in voor onze huurders.

Ons werkgebied

De gemeente Westland is ons primaire werkgebied. In dit gebied zijn onze rechtsvoorgangers ruim honderd jaar geleden opgericht. Daarnaast zijn we de afgelopen jaren steeds actiever geworden binnen de gemeente Den Haag. In Den Haag is de vraag naar nieuwe woningen zo groot dat bestaande partijen daar niet volledig in kunnen voorzien en in overleg met de gemeente realiseert Arcade een deel van de nieuwbouwopgave. Tegelijkertijd ontbrak het de afgelopen jaren aan betaalbare bouwlocaties in de gemeente Westland. Voor de komende jaren zijn met beide gemeenten prestatieafspraken gemaakt, waarin naast de realisatie van nieuwbouw ook afspraken zijn gemaakt over toewijzing, kwaliteit (duurzaamheid) en het sociaal domein.

Geschiedenis en projecten

Ons jubileumboek vindt u hier.
Ons projectenboek vindt u hier.