Contact

Vacature: (junior) medewerker huuradministratie en incasso (voor 36 uur per week)

Heb je net je hbo diploma op zak? Wil je graag werkervaring op doen in een uitdagende functie met veel afwisseling? Dan is dit jouw nieuwe werkplek! Kom werken bij onze ondernemende organisatie in een jong team en een dynamische werkomgeving.

Wat je doet

Bankboekingen, prolongeren, afrekenen van de servicekosten en de mailbox bijhouden, jij draait jouw hand niet om voor de dagelijkse operatie. Je vindt het heerlijk om te schakelen tussen telefoontjes beantwoorden, aanmaningen versturen, betaalregelingen afspreken met huurders, bezwaarschriften afhandelen en huisbezoeken afleggen om een ontruiming te voorkomen.

Je hebt dagelijks contact met jouw collega’s van verhuur, sociaal beheer en financiën. Ook ben je contactpersoon voor de deurwaarders met wie wij samenwerken. Behalve communicatief en administratief sterk, ben jij ook proactief in denken en doen. Samen met je collega’s werk je aan voorstellen om de doelmatigheid van de afdeling te optimaliseren. En je denkt mee in de ontwikkeling van beleid en verbeteren van processen. 

Jouw ontwikkelmogelijkheden

Bij ons krijg je volop kansen om je verder te ontwikkelen. We nodigen je uit om te laten zien wat je in je mars hebt en hoe je uit eigen initiatief zaken oppakt.

Wat je krijgt

Afhankelijk van opleiding en werkervaring krijg je een marktconform salaris gebaseerd op de CAO Woondiensten. Daarnaast profiteer je van een aantrekkelijke pensioenregeling, reiskostenvergoeding en extra’s, waaronder een opleidingsbudget. En misschien nog wel belangrijker: een werkomgeving waar je je thuis voelt en collega’s waar je op kunt bouwen. Een werkomgeving waar jouw inzet en ambitie gewaardeerd wordt.

Wat jij in huis hebt

  • Hbo-niveau en kennis van en inzicht in wet- en regelgeving en de ontwikkelingen in de volkshuisvesting.
  • Werkervaring met huurincasso en kennis van huurrecht en huurtoeslag is een pré.
  • Een sociale en tegelijkertijd zakelijke persoonlijkheid: je kunt goed omgaan met de doelgroep – huurders met betaalachterstanden – maar staat stevig genoeg in je schoenen om je niet te laten meeslepen door hun emoties.
  • Goede onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht.
  • Cijfermatig inzicht en sterk in accuraat werken.
  • Een op samenwerken gerichte en initiatiefrijke instelling.

Werken bij Arcade

Mensen een fijn thuis geven. Dat is toch het mooiste wat er is? Dat vinden we bij Arcade in ieder geval wel. Wij zijn een woningcorporatie met zo’n 10.300 eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes en een ontwikkelportefeuille van ongeveer 1.250 woningen in Westland en Den Haag. Kom je bij ons werken, dan word je onderdeel van een gevarieerd en betrokken team van 50 collega’s. Met elkaar gaan we voor hetzelfde doel. En dat doen we op een typische Arcade-manier: vol ambitie en lef, een tikkeltje eigenzinnig en met aandacht voor duurzaamheid.

Reageer direct

Vul het sollicitatieformulier in. Voordat je bij ons aan de slag kunt, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Meer info

Heb je nog vragen over de baan? Bel gerust met Paul Huijsdens (manager wonen) of Angela Hamersma (personeelsadviseur) via (0174) 28 23 00.

Intermediairs, recruiters en uitzend-/detacheringsbureaus opgelet

Ongevraagde hulp zoals het toesturen van cv’s – in welke vorm dan ook – stellen wij niet op prijs. Doet u dit toch zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van Arcade? Dan beschouwen wij dit als publieke informatie. Wij zijn in dat geval geen vergoeding verschuldigd als een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.