Contact

Woningcorporatie Arcade verwelkomt Vestia huurders

Vanaf 1 april 2021 hebben de huurders van 1.212 voormalige Vestia woningen in Westland een nieuwe verhuurder. Woningcorporatie Arcade nam de woningen eind vorig jaar van Vestia over. Per 1 april kunnen de betreffende huurders ook bij Arcade terecht voor alle huurderszaken. Via diverse brieven zijn de huurders op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rondom de verkoop van hun woning. Arcade wil de huurders een warm welkom geven daarom ligt er deze week een leuk welkomstpakketje bij hen op de deurmat.

De 1.212 aangekochte woningen liggen allemaal in Naaldwijk. Met deze aankoop zorgt Arcade ervoor dat 276 woningen die Vestia zou omzetten naar vrije sector beschikbaar blijven in het sociale huursegment. Voor de huurders verandert er in principe niets, ze behouden hun huurovereenkomst met alle rechten en plichten. De contactgegevens van hun woningcorporatie veranderen natuurlijk wel. In het welkomstpakket vinden de huurders alle relevante informatie.

Onderhoud verder in kaart brengen

Arcade vindt het belangrijk dat alle huurders fijn kunnen wonen in een goed onderhouden woning. Wij realiseren ons dat ondanks de financiële problemen bij Vestia, zij het onderhoud van de woningen zo goed als mogelijk hebben uitgevoerd. Tijdens het overname proces zijn de woningen aan de buitenzijde door ons in beeld gebracht. Hierdoor weten we wat ons op onderhoudsgebied te wachten staat. De komende periode staat in het teken van verdere inventarisaties van de woningen aan de binnenzijde. We hebben dan een duidelijk totaalbeeld en kunnen onze onderhoudsstrategie voor dit bezit definitief uitzetten. Dit jaar kijken wij in ieder geval naar de veiligheid en gezondheid in de woningen, waarbij alle installaties van de woningen en de complexen worden gecontroleerd en zo nodig aangepakt.

Deel deze pagina via: