Laatste nieuws

Home Over ons Nieuws en publicaties Laatste nieuws Waarschuwing: pas op voor oplichters aan de deur

Waarschuwing: pas op voor oplichters aan de deur

Krijgt u onaangekondigd bezoek? Doe nooit zomaar de deur open voor iemand die u niet kent. De meeste mensen hebben goede bedoelingen, maar helaas komen babbeltrucs steeds vaker voor. Een onbekende gebruikt een smoes om bij u binnen te komen. Ze vragen om een glaasje water, willen naar het toilet of komen iets afleveren terwijl u niets heeft besteld. Vervolgens stelen ze geld of waardevolle spullen.

 

Oplichters doen zich soms ook voor als medewerker van een woningcorporatie zoals Arcade.

Het is belangrijk om te weten dat medewerkers van Arcade nooit onaangekondigd bij u langs komen. Als er een inspectie of reparatie nodig is, brengen wij u altijd vooraf op de hoogte. Daarnaast dragen onze technische medewerkers bedrijfskleding en rijden ze in een bus van Arcade. Andere medewerkers van Arcade rijden meestal in een bedrijfsauto met logo van Arcade. Ook vragen onze medewerkers nooit geld voor een reparatie, bemiddeling of andere zaken.

Vertrouwt u een situatie niet?

Uw veiligheid staat voorop. Twijfelt u of iemand namens Arcade komt? Vraag dan om een legitimatie of neem contact met ons op via (0174) 28 23 00 voordat u de persoon binnenlaat.

Hoe doet u aangifte van een babbeltruc?

Bel met de algemene meldlijn van de politie op (0900) 8844 als de dader verdwenen is. Bel met 112 als de dader nog in de buurt is.