Contact

Start bouw 20 sociale huurappartementen Wateringse Veld in Den Haag

Met het slaan van een heipaal gaf René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade vandaag het startsein voor het bouwen van 20 sociale huurappartementen. Het appartementengebouw komt aan het Oosteinde op de kruising met de Laan van Wateringse Veld in Den Haag. De architectuur van het gebouw is verfrissend door het gebruik van lichte materialen. Het gebouw telt drie verdiepingen en een kapverdieping en krijgt een eigentijdse uitstraling door het witte metselwerk en de rode dakpannen. Hierdoor past het gebouw mooi in de omgeving.

Nieuwbouwlocaties niet voor statushouders

In eerste instantie was het appartementengebouw deels bedoeld voor de huisvesting van statushouders. Het stadsbestuur heeft in het nieuwe coalitieakkoord besloten geen grootschalige locaties meer specifiek voor statushouders te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Dit betekent dat een aantal nieuwbouwlocaties niet meer specifiek wordt toegewezen voor de opvang van statushouders. Woningbouwcorporatie Arcade verhuurt deze 20 sociale huurappartementen in Wateringse Veld maar ook de 22 sociale huurappartementen aan de Narcislaan in Den Haag via de reguliere weg. Enkele weken voor oplevering worden de woningen aangeboden via www.woonnet-haaglanden.nl.

Over de appartementen

De driekamerappartementen hebben een woonoppervlak van ca. 70 m2. Het gebouw telt naast de begane grond, drie verdiepingen en een kapverdieping. Het appartementengebouw voorziet gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Zo komen er zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen minimaal energielabel A. Bij het appartementengebouw komen 18 parkeerplaatsen. Als de bouw voorspoedig verloopt, verwacht Arcade eind 2019 de bewoners te verwelkomen.