Contact

René Lemson vertrekt als directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade

René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade, legt zijn functie neer. Na ruim 26 jaar leiding te hebben gegeven aan de woningcorporatie, kiest hij voor een nieuw pad. René gaat eind dit jaar met vervroegd pensioen.

“Meer dan 26 jaar heb ik met veel plezier bij Arcade gewerkt”, aldus René. “In deze jaren heb ik samengewerkt met medewerkers, zorginstellingen, gemeenten Westland en Den Haag, leveranciers, collega-bestuurders en externe relaties. Ik weet nu al dat ik dit werk, en iedereen die daarbij betrokken is, ga missen. Voor mij is het nu echter tijd voor een volgende stap.”

Betaalbare woningen bieden aan een brede doelgroep

René Lemson heeft als directeur-bestuurder de woningcorporatie ontwikkeld tot een toonaangevende middelgrote corporatie met ruim 10.000 verhuureenheden, zoals eengezinswoningen, appartementen en bedrijfsruimtes. De volkshuisvestelijke opgave, het bieden van betaalbare woningen aan een brede doelgroep, heeft bij René altijd op de eerste plaats gestaan. Onder zijn leiding heeft Arcade veel nieuwbouwprojecten gerealiseerd, zijn diverse groot onderhoudsprojecten uitgevoerd en een aanzienlijke hoeveelheid woningen van verschillende partijen waaronder Woningbeheer en Vestia overgenomen. Daarnaast waren de resultaten van de visitaties altijd ruim voldoende tot goed.

Een enorme bouwopgave gerealiseerd

De Raad van Commissarissen is René zeer erkentelijk voor alles wat hij voor Arcade heeft gedaan. Ilja van Haaren, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Arcade: “René laat een kerngezonde corporatie achter, waar efficiënt gewerkt wordt en mooie resultaten behaald zijn. In de jaren dat door woningcorporaties minimaal geïnvesteerd werd in nieuwe woningen, heeft Arcade een enorme bouwopgave gerealiseerd. René kan - in onze ogen - dan ook met trots terugkijken op prachtige nieuwbouwprojecten, zoals onder andere: New Norfolk in Scheveningen, CalandTower en CalandTwo in Den Haag, Woerdblokeiland in Naaldwijk, Oostzijde en Villa Alba in ’s-Gravenzande.” Tot slot laat de RvC weten spoedig de opvolging van René Lemson bekend te maken.

Foto uit archief (maart 2021).
Oplevering 178 sociale huurappartementen Schoone Ley in Den Haag.

Deel deze pagina via: