Contact

New Norfolk in Den Haag feestelijk opgeleverd

Op donderdag 12 september is het project New Norfolk in Den Haag feestelijk opgeleverd. De officiële handeling werd verricht door wethouder Wonen Boudewijn Revis en Paul Huijsdens, manager wonen bij Arcade. Onderdeel van de handeling was het uitreiken van een symbolische sleutel aan de bewoners van een van de laatste op te leveren sociale huurappartementen. De appartementen liggen aan de Houtrustweg en maken onderdeel uit van het project New Norfolk met in totaal 237 woningen. Een unieke woonlocatie op steenworp afstand van het strand en de haven.

De oplevering van het project vond gefaseerd plaats. In juni 2019 is gestart met de oplevering van de appartementen. De 39 koopwoningen aan de Kranenburgweg zijn al in april 2018 opgeleverd. Woningcorporatie Arcade koos bewust te wachten met het opleverfeest tot alle sociale huurappartementen waren verhuurd. De laatste 12 sociale huurappartementen in het appartementengebouw op de kop van het project zijn verhuurd en binnenkort start Arcade met de verhuur van de 34 vrije sector huurappartementen in dit gebouw. Gezien de grote belangstelling verwacht Arcade deze snel verhuurd te hebben.

Betaalbare huurwoningen in de regio

Op de 164 sociale huurappartementen kreeg Arcade 5.528 aanmeldingen. “Voor elk appartement hadden we dus 34 kandidaten. Dit geeft wel aan hoe groot de druk op de woningmarkt is. Ik ben trots dat wij als Westlandse corporatie op deze mooie locatie ook sociale huur hebben gerealiseerd. Zo blijven wij een bijdrage leveren aan de toenemende vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio Haaglanden”, aldus René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. Ook wethouder Boudewijn Revis is trots: “In 2006 vertrok het laatste Norfolkschip vanuit de Scheveningse haven. Sindsdien hebben we samen met ontwikkelaars en coöperaties hard gewerkt om het terrein te veranderen in een levendige plek om te wonen, werken en recreëren. En dat vlakbij het strand, de zee en de duinen. Ik ben er trots op dat er nu weer belangrijke betaalbare woningen bij zijn gekomen in Den Haag.”

Elke dag van het strand genieten

De symbolische sleutel werd uitgereikt aan de heer Carels uit Den Haag. Het echtpaar Carels woont nu nog in Moerwijk. “Ons huidige huis werd voor ons te groot. We besloten daarom te verhuizen naar een gelijkvloerse woning, zodat we ook goed voorbereid zijn op onze ‘oude dag’. Het liefst vlakbij zee omdat we daar altijd graag komen. Zo gingen we vroeger met onze kinderen al veel naar het strand. De zomervakantie brachten we door in Scheveningen”, vertelt mevrouw Carels. “Nu we gepensioneerd zijn en meer vrije tijd hebben, kunnen we elke dag naar het strand om heerlijk te wandelen met ons hondje. Ons appartement ligt op de vijfde etage met een prachtig uitzicht richting zee.”

Voor jong en oud

De huurappartementen zijn toegewezen aan huurders met een gemiddelde inschrijfduur van acht jaar. De leeftijd van de huurders is divers, de jongste huurder is 22 jaar en de oudste 80 jaar. De percentages in de diverse leeftijdsgroepen zijn als volgt: 53% in de leeftijd 25-35 jaar, 14% in de leeftijd 36-45 jaar, 23% in de leeftijd 46 – 65 jaar en 10% is 65 jaar en ouder. De meeste huurders komen uit (regio) Den Haag waarvan een groot aantal uit Scheveningen.

De symbolische sleutel werd uitgereikt door wethouder Wonen Boudewijn Revis (rechts op de foto) en Paul Huijsdens, manager wonen bij Arcade (midden) aan de heer Carels (links).

Deel deze pagina via: