Contact

Komst tweede Berkenflat in ‘s-Gravenzande stap dichterbij

Vorige week ondertekenden wij samen met de stichting Serviceappartementen Het Oude Land en de Protestantse Gemeente ’s-Gravenzande de intentieverklaring voor de nieuwbouw van een tweede Berkenflat voor senioren. Met de ondertekening spreken partijen de ambitie uit om op de hoek van de Koningin Julianaweg en de Oudelandstraat in ’s-Gravenzande een appartementengebouw met 129 betaalbare, duurzame en levensloopbestendige huurappartementen te ontwikkelen.

In overeenkomst staan afspraken over de nieuwbouw. Zo moet 30% van de totaal te ontwikkelen woningen in de sociale huur vallen en de rest in het midden huursegment. In de huidige Berkenflat (aan de Berkenstraat in 's-Gravenzande) wonen senioren naar volle tevredenheid. Hulp is dichtbij, want met één druk op de knop staat in een mum van tijd de dienstdoende beheerder in huis als dat nodig is. In een eigentijdse vorm wil het bestuur van Het Oude Land de formule kopiëren in de tweede Berkenflat. Ook komt er ruimte voor diverse sociale activiteiten.

Doorstroming van senioren
In Westland is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Naast het bouwen van nieuwe woningen zijn er ook andere oplossingen nodig. Zoals het stimuleren van doorstroming van senioren naar een andere gelijkvloerse woning. De woning die zij achterlaten komt dan weer beschikbaar voor gezinnen of starters. Dit project biedt hiervoor een mooie kans.

Op dit moment is de planning nog niet bekend.

Intentieovereenkomst tweede Berkenflat

Onderschrift:
Vertegenwoordigers van stichting Serviceappartementen Het Oude Land, de Protestantse Gemeente ‘s-Gravenzande en woningcorporatie Arcade bij De Brug, het gebouw dat straks plaats maakt voor 129 huurappartementen.

Deel deze pagina via: