Contact

Hoogste punt 70 sociale huurappartementen in Den Haag gevierd

De nieuwbouw op het Schapenatjesduin in Den Haag heeft het hoogste punt bereikt. Een kleinschalige nieuwbouwlocatie op de voormalige sportvelden, gelegen aan de rand van het duingebied in Ockenburgh. Gisteren vierde woningcorporatie Arcade deze mijlpaal met het bouwteam en de betrokken partijen. Het project bestaat uit twee appartementengebouwen met in elk gebouw 35 sociale huurappartementen. Wie hier - op steenworp afstand van het Kijkduinse strand - wil wonen, moet nog even geduld hebben. Arcade verwacht de woningen in het derde kwartaal van 2023 op te kunnen leveren.

De belangrijkste taak van woningcorporaties is het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen in leefbare buurten voor mensen met een lager inkomen. “Woningcorporaties vervullen hiermee een belangrijke rol op de woningmarkt. Arcade heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in betaalbare huurwoningen. En dat blijven wij doen”, aldus Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade. “Dit project op deze mooie locatie is daar een prachtig voorbeeld van.”

Over de woningen
De woningen worden gasloos opgeleverd en voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een balkon. Er zijn diverse typen met een gebruiksoppervlakte van circa 68 m2 – 93 m2. Onder het gebouw komen de parkeerplaatsen en bergingen. Meer informatie over het project vindt u hier.

Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade: “Arcade heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in betaalbare huurwoningen en dat blijven wij doen. Dit project op deze mooie locatie is daar een prachtig voorbeeld van.”

Deel deze pagina via: