Laatste nieuws

Home Over ons Nieuws en publicaties Laatste nieuws Haagse woningcorporaties en gemeente bundelen krachten om energiekosten te verlagen

Haagse woningcorporaties en gemeente bundelen krachten om energiekosten te verlagen

Samen met de Haagse collega woningcorporaties - Staedion, Hof Wonen, DUWO en Haag Wonen - en de gemeente Den Haag zetten wij ons in om huurders minder kwetsbaar te maken voor stijgende energieprijzen. Samen met de corporaties heeft de gemeente Den Haag het afgelopen jaar meer dan 4.000 huurders geholpen met het verlagen van het energieverbruik. Hiervoor zijn onder andere Rijksmiddelen ingezet.

De corporaties zijn in opdracht van de gemeente volop bezig om woningen te verduurzamen. Zo zijn wooncomplexen voorzien van zonnepanelen, zijn  slimme thermostaten aangebracht, CV-ketels energiezuinig ingesteld en hebben energiecoaches kosteloos kleine maatregelen bij mensen thuis geplaatst. Daarnaast zijn verschillende informatieavonden georganiseerd voor Hagenaren om inzicht te krijgen in hun eigen gedrag rond energieverbruik.

We doen het samen

Wethouder Arjen Kapteijns, verantwoordelijk voor Energietransitie, Mobiliteit en Grondstoffen in Den Haag, benadrukt het belang van dit initiatief: "In Den Haag willen we iedereen helpen met het besparen van energie en het verlagen van het energieverbruik. We willen versneld isoleren en de kwaliteit van de woningen verbeteren, maar dat kunnen wij niet alleen. We doen het samen met Haagse woningcorporaties en zetten ons zo extra in voor diegene die dat het hardst nodig hebben.“

Energiearmoede

In Den Haag leeft 1 op de 10 mensen met energiearmoede (11,1%). Een groot gedeelte daarvan woont in een corporatiewoning. De corporaties verbeteren de komende jaren onder andere de isolatie van de woningen. Daarnaast helpen we op allerlei andere manieren om de energierekening te verlagen. Dat is in tijden van hoge energieprijzen en inflatie natuurlijk goed nieuws voor de bewoners van Den Haag.