Contact

Groene tuinen voor bewoners in Ter Heijde

Woningcorporatie Arcade, HinT, gemeente Westland en Steenbreek Westland werken samen aan een groen en gezond Ter Heijde. Afgelopen zaterdag stond een team van vrijwilligers en hoveniers klaar om een aantal tuinen in Ter Heijde aan te pakken. Een geslaagde actie waar bewoners zich van tevoren voor moesten aanmelden.

Het voornaamste doel van de actie was, meer groen en minder tegels in de tuin. Een groenere tuin is beter voor de natuur en fijn voor de bewoners zelf. Door de tegels in de tuin te vervangen door groen, kan het regenwater makkelijker in de bodem wegzakken. Daarnaast wordt de tuin in de zomer minder warm, omdat tegels warmte vasthouden. Ook zorgt groen voor meer vogels, bijen en vlinders in de tuin. Niet alleen de tegels werden vervangen, ook snoeiwerk en achterstallig onderhoud werd aangepakt.

Arcade merkt dat veel huurders wel meer groen in hun tuin willen, maar vaak zelf niet weten hoe ze dit moeten aanpakken en hier hulp bij nodig hebben. Daarom steunt Arcade dit soort initiatieven en boden we met een aantal medewerkers de helpende hand. In Ter Heijde zijn meerdere tuinen aangepakt. De bewoners kunnen weer genieten van een fijne, groene en opgeruimde tuin.

Tot slot laat Arcade weten, dat deze actie niet mogelijk was geweest zonder alle hulp van de vrijwilligers die zaterdag klaar stonden om te helpen.

Vrijwilligers aan het werk in Ter Heijde.JPG

Afgelopen zaterdag stond een team van vrijwilligers en hoveniers klaar om een aantal tuinen in Ter Heijde aan te pakken.

Deel deze pagina via: