Contact

Eerste oplevering sociale huurwoningen met nieuwe wethouder Wonen

Op woensdag 15 januari 2020 ontvangt de heer R. el Boujjoufi als eerste de sleutel van zijn nieuwe huurappartement aan het Oosteinde in Wateringse Veld. De 25-jarige medewerker van het Haga-ziekenhuis krijgt die uit handen van wethouder Martijn Balster en directeur-bestuurder René Lemson van woningcorporatie Arcade uit Naaldwijk.

Ook alle andere bewoners van de 20 sociale huurappartementen ontvangen die dag hun sleutel. Bij 19 van hen gaat het om starters op de woningmarkt. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 25 jaar en zij komen uit Den Haag, Rijswijk, Wateringen en Zoetermeer.

Eerste oplevering nieuwe wethouder wonen

Het appartementencomplex aan het Oosteinde, waarvan de bouw eind 2018 van start ging, is het eerste dat Martijn Balster als de nieuwe wethouder Wonen in gebruik gaat stellen. “Deze komende oplevering smaakt nu al naar meer. Van Arcade begreep ik dat het voor deze nieuwe appartementen maar liefst 262 reacties had ontvangen nadat het de woningen had geadverteerd op Woonnet Haaglanden. Zo groot is de behoefte aan betaalbare woningen in Den Haag”, zegt Martijn Balster.

Over de appartementen

De driekamerappartementen hebben een woonoppervlak van circa 70 m2. Het gebouw telt naast de begane grond drie verdiepingen en een verdieping met schuine kap. Op elke woonlaag bevinden zich vier appartementen die met de lift bereikbaar zijn. De woningen hebben een woonkamer met open keuken, een balkon en twee slaapkamers (een appartement heeft één slaapkamer). Bij het appartementengebouw komen 18 parkeerplaatsen.

Aanzienlijke bijdrage geleverd aan sociale woningbouw

“Het appartementengebouw voorziet gedeeltelijk zelf in de eigen elektriciteitsbehoefte door duurzame toepassingen. Zo liggen er zonnepanelen op het dak. De woningen hebben dan ook energielabel A”, zegt directeur-bestuurder René Lemson van Arcade. De corporatie heeft 8.700 verhuureenheden in Den Haag en Westland en momenteel 1.300 woningen in ontwikkeling. “Ik ben trots dat wij als Westlandse corporatie de laatste jaren een aanzienlijke bijdrage hebben kunnen leveren aan de woningproductie in Den Haag. En dan met name huurwoningen in het sociale segment. Zo leverden wij in 2019 285 (sociale) huurwoningen op in verschillende wijken. Dit jaar komt daar de oplevering van 242 sociale huurwoningen bij en verwachten we nog te starten met de bouw van 350 sociale huurwoningen in Den Haag”.

Betaalbare woningen flink opgeschroefd

Wethouder Martijn Balster: “Het nieuwe college heeft de ambities voor de bouw van betaalbare woningen flink opgeschroefd. De vraag onder starters, ouderen, gezinnen, jongeren en studenten is enorm. We willen elk jaar 4.000 woningen bouwen, waarvan ten minste 30 procent sociale huur en 20 procent middeldure huur. Daarnaast streven we ook naar 20 procent betaalbare koop. Dit realiseren we per project of per gebied, overal in de stad. Met deze nieuwe sociale huurappartementen aan het Oosteinde zetten we een mooie stap voorwaarts!”

Wethouder Martijn Balster (links) en directeur-bestuurder René Lemson van Arcade bij het nieuwe appartementengebouw Oosteinde. 

Deel deze pagina via: