Contact

Een verfrissende traktatie voor de bewoners van Ter Heijde

Het groot onderhoud aan 45 eengezinswoningen in Ter Heijde is in volle gang en de bewoners werden in het zonnetje gezet. Woningcorporatie Arcade is verheugd over de positieve medewerking van de bewoners, waardoor de werkzaamheden voorspoedig verlopen. Als blijk van waardering heeft Arcade op 31 augustus 2023 alle bewoners getrakteerd op een verfrissend ijsje. Dit gebaar onderstreept de goede samenwerking tussen Arcade en haar bewoners tijdens de werkzaamheden die gericht zijn op het verbeteren van de woningen en het verhogen van de energiezuinigheid. Het doel is om de woningen van energielabel E naar gemiddeld label B te brengen.

Het groot onderhoud heeft als voornaamste doel om de woningen te verbeteren en de energiezuinigheid aanzienlijk te verhogen. Hiervoor neemt Arcade verschillende maatregelen, waaronder het vervangen en isoleren van het dak, het isoleren van de vloer en het aanbrengen van nieuwe spouwisolatie. Daarnaast worden de bestaande kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas en wordt nieuw voorgevelmetselwerk aangebracht. Ook worden op een aantal woningen nieuwe geïsoleerde dakkapellen geplaatst en de zinken dakgoten vervangen. In nauw overleg met de bewoners worden tevens de keuken, badkamer en het toilet vernieuwd.

Klaar voor een duurzame toekomst

De werkzaamheden zijn in maart 2023 van start gegaan en nemen naar verwachting ruim een jaar in beslag. De woningen voldoen na afronding van het project weer volledig aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. “Voorafgaand aan de start van het groot onderhoud zijn er huisbezoeken afgelegd om de bewoners te informeren en om te luisteren naar hun wensen en behoeften. De constructieve medewerking draagt bij aan een soepel verloop van de werkzaamheden. Deze attentie is een blijk van erkenning voor het begrip van de bewoners tijdens het groot onderhoud. Uiteraard werden de werknemers van de aannemer niet overgeslagen”, vertelt John Vis, projectmanager bij Arcade.

Op 31 augustus 2023 reed een ijscoman door een aantal straten van Ter Heijde om de bewoners te trakteren op een verfrissende traktatie.

Deel deze pagina via: