Contact

Duurzame sociale huurwoningen aan de Molenstraat in Monster opgeleverd

Op 17 april 2019 zijn de 10 sociale huureengezinswoningen aan de Molenstraat in Monster opgeleverd. De eerste sleutel werd door wethouder Wonen Ben van der Stee en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade uitgereikt aan het gezin Van Zanten uit Westland. De bouw van de eengezinswoningen is snel verlopen. In januari 2019 startte de bouw en binnen vier maanden waren de woningen gereed.

“Dit komt omdat de eengezinswoningen zijn gebouwd volgens een zogenaamde prefab bouwmethode. Bij deze bouwmethode worden bouwonderdelen vooraf in de fabriek op maat gemaakt en ter plekke in elkaar gezet“, vertelt René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. “Daarnaast zijn de woningen duurzaam en toekomstbestendig gebouwd.”

Westlanders krijgen voorrang

Arcade heeft bij het toewijzen van deze woningen lokaal maatwerk toegepast. Waarbij inwoners uit Monster voorrang krijgen, gevolgd door inwoners uit de andere kernen. “Met dit project zijn opnieuw huurwoningen toegevoegd aan de sociale woningvoorraad in Westland. De Westlandse vraag naar sociale huurwoningen is aanzienlijk. Daarom is het goed dat via lokaal maatwerk alle woningen zijn toegewezen aan Westlandse woningzoekenden”, aldus wethouder Wonen Ben van der Stee.

Niet geschoten is altijd mis

De eerste sleutel werd uitgereikt aan Lisa en Roland van Zanten en hun twee kinderen. “We wonen hier nu vlakbij in de Abeelstraat”, vertelt Lisa. “In 2009 zijn we in Westland komen wonen. Het bevalt ons goed, heerlijk rustig en vlakbij het strand. Een prima plek voor de kinderen om op te groeien. Het enige nadeel is, dat er weinig betaalbare nieuwbouw woningen zijn. We hebben nu een koophuis en wilden graag verhuizen naar nieuwbouw. Dat bleek lastig, want ik ben na de geboorte van ons tweede kindje gestopt met werken. Een huis kopen op één salaris is voor ons niet mogelijk. Gelukkig hadden wij ons 7,5 jaar geleden al eens ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. En dat kwam nu mooi uit! Het project Molenstraat was misschien wel de manier om toch te kunnen verhuizen. Met het idee ‘niet geschoten is altijd mis’ hebben we toen gereageerd via Woonnet Haaglanden. Ik dacht eigenlijk dat het niet zou lukken. Maar wat bleek, we waren een van de eerste tien kandidaten en toen we gingen kijken stonden we op één. Wat een geluk! En ook nog eens onze voorkeur: een hoekwoning. Ik vind het ook een mooie gedachte dat we door duurzaam te wonen een steentje bijdragen aan een schonere wereld voor onze kinderen.”

Over de eengezinswoningen

De eengezinswoningen met een gebruiksoppervlak van 103 m2 hebben een ruime woonkamer en open keuken op de begane grond. Door de hoge gootlijn is op de verdieping ruimte voor twee slaapkamers en een ruime badkamer. De zolder is bereikbaar met een vaste trap. Op de zolder is plaats voor de wasmachine. De technische ruimte met de warmtepompinstallatie is op de begane grond.

 

Deel deze pagina via: