Contact

Duingeest met 36 sociale huurappartementen opgeleverd

Op 2 maart 2020 leverde woningcorporatie Arcade 36 sociale huurappartementen op in Monster. De heer Buurman ontving als eerste de sleutel uit handen van wethouder Wonen Ben van der Stee en René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade. Het appartementengebouw met 36 sociale huurappartementen ligt in de nieuwbouwwijk Duingeest in Monster.

“Mooi dat wij dit project op deze bijzonder locatie vlakbij zee vandaag opleveren”, zegt René Lemson. “Arcade wil niets liever dan betaalbare woningen realiseren in Westland. Zodat iedereen - ook mensen met een laag inkomen – de kans krijgt betaalbaar te wonen in Westland. Helaas blijft dat lastig omdat er te weinig bouwlocaties beschikbaar zijn. De wachttijd voor een sociale huurwoning loopt steeds verder op. We moeten bouwen om zo ook de doorstroom te bevorderen. Als er niet snel een oplossing komt, blijven we nog jaren achter de feiten aanlopen. De huidige achterstand van circa 250 sociale huurwoningen halen we überhaupt niet meer in. Duingeest is voorlopig ons laatste project in Westland. De doorstroming zal hierdoor vrijwel tot stilstand komen. Dit jaar starten we ook geen nieuwe bouwprojecten meer op. Dit betekent dat wij de prestatieafspraken om netto 100 sociale huurwoningen per jaar toe te voegen ook in 2020 niet gaan halen”, aldus René Lemson. “In Westland is de gemiddelde wachttijd nu 60 maanden en voor starters zelfs 70 maanden. “We hebben dit project niet zomaar verkregen. Toen bleek dat de sociale huurwoningen spontaan uit het plan Duingeest waren geschrapt, voerden wij een aantal indringende gesprekken met de toenmalige wethouder Wonen. Hierna is het plan toch omgezet en zodoende leveren wij vandaag weer 36 sociale huurappartementen op.” Arcade laat weten dat de appartementen zijn toegewezen aan starters en doorstromers waarbij lokaal maatwerk is toegepast en Westlanders voorrang kregen.

Westlandse behoefte

Wethouder Van der Stee: “We blijven dus hoogwaardige sociale huurappartementen bouwen voor Westlanders. En daarmee scheppen we ruimte in de sociale huurmarkt. Een paar weken geleden heb ik de sleutels mogen overhandigen van 26 sociale huurappartementen in Honselersdijk en nu weer voor 36 sociale huurwoningen in Monster. Ook weer met lokaal maatwerk, dus voor de Westlanders! Er waren meer dan 600 geïnteresseerden! Naast een aantal starters stroomt een deel van de huurders door vanuit goedkopere huur en laten drie mensen een koopwoning vrijvallen. Hiermee zorgen we voor doorstroming op de woningmarkt en verruimen we het aanbod voor de Westlandse behoefte. Het is belangrijk dat iedereen een woonvorm kan vinden, die past in zijn/haar levensfase. Duingeest voorziet echt in die behoefte en maakt dus ruimte vrij in de rest van de sociale (huur)markt. Ik wens de nieuwe inwoners van Duingeest heel veel woonplezier in deze prachtige wijk aan onze mooie kust!”

Kleiner wonen

De eerste sleutel werd uitgereikt aan de heer Buurman (68 jaar). De heer buurman werkte jaren als postbode in Monster. Maar is inmiddels gepensioneerd. “Ik heb 43 jaar in mijn huidige woning aan de Slangenburg in Monster gewoond. Deze woning huurde ik ook van Arcade. Ik wilde al een tijdje kleiner gaan wonen, maar wel in Monster. Dit project kwam als geroepen. Mijn appartement ligt op de bovenste etage van waar ik prachtig uitzicht heb.”

Over de appartementen Duingeest

Het appartementengebouw met 36 sociale huurappartementen heeft vier verdiepingen. Op de begane grond (onder het gebouw) komen de bergingen en parkeerplaatsen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een balkon. Er zijn diverse woningtypen met een gebruiksoppervlak van ca. 68 m2 - ca. 83 m2.

Op maandag 2 maart 2020 ontving de heer buurman (in het midden op de foto) als eerste de sleutel van zijn nieuwe appartement uit handen van wethouder wonen Ben van der Stee (links op de foto) en René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade (rechts op de foto).

Deel deze pagina via: