Contact

Binnen een jaar 42 sociale huurwoningen in Monster verduurzaamd

Het groot onderhoud aan 42 sociale huurwoningen in Monster is gereed. De woningen – gelegen aan de Slangenburch, Swanenburch, Starkenborgh en Rubenslaan in Monster – zijn nu comfortabeler en duurzamer. De huurders van deze woningen kregen van woningcorporatie Arcade een kerstpakket als dank voor hun medewerking en geduld tijdens de onderhoudsperiode.

In april 2021 zijn de werkzaamheden opgestart en geheel volgens planning waren alle woningen voor het eind van dit jaar gereed. Het groot onderhoud was gericht op het energiezuiniger maken van de woningen die gemiddeld een energielabel D/E hadden.

Energiezuinige woningen

“In samenwerking met de bewoners proberen wij een energielabel A/B te krijgen. Alle woningen zijn voorzien van isolatieglas, kunststofkozijnen, spouwisolatie en dakisolatie. Verder zijn de gevels gereinigd, geïmpregneerd en is het voegwerk vervangen. Een onderhoudsperiode is altijd ingrijpend voor bewoners. Nu helemaal, omdat we ook nog eens rekening moesten houden met de coronamaatregelen. Dankzij de medewerking van de bewoners en de samenwerking met de aannemer zijn de werkzaamheden toch nog vlot verlopen”, vertelt John Vis, projectmanager bij Arcade.

Het groot onderhoud aan 42 sociale huurwoningen in Monster is gereed. De woningen zijn nu comfortabeler en duurzamer.

Deel deze pagina via: