Contact

Bedrijfsruimte in Monster getransformeerd naar vier nieuwe huurappartementen

In de wijk Grote Geest in Monster staat het markante appartementencomplex Dudok State met (huur)appartementen voor 55-plussers. De architectuur is gebaseerd op de Dudok-stijl uit de jaren zestig. Tot een aantal jaar geleden was op de begane grond een kinderdagverblijf gevestigd. Het bleek lastig deze ruimte op de begane grond te verhuren. Omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen groot is, besloot Arcade de ruimte om te bouwen naar vier nieuwe sociale huurappartementen. Inmiddels zijn alle appartementen verhuurd en opgeleverd.

In totaal reageerden bijna 40 kandidaten op de vier nieuwe appartementen. Zo ook mevrouw De Ruijter uit Zoetermeer. “Ik ben echt super blij met dit prachtige appartement vlakbij zee in het gezellige Monster. Ondanks dat ik hier niet vandaan kom, heb ik het al erg naar mijn zin in Monster. Ik liep al een tijdje met het idee rond om te verhuizen naar een appartement. Mijn kinderen wonen al een aantal jaar niet meer thuis en mijn woning was echt te groot voor mij alleen. Ik had niet echt haast iets te vinden en wilde mij eerst oriënteren. Daarnaast kost een verhuizing ook een hoop tijd: inpakken, behangen, vloer leggen en alles wat er verder nog bij komt kijken. Ik werk nog fulltime dus dat is best druk. Toen ik dit appartement voorbij zag komen op Woonnet Haaglanden durfde ik de stap te zetten en besloot te reageren. De verhuizing is ook een goede stok achter de deur om spullen weg te doen die nu stof staan te vangen”, vertelt mevrouw De Ruijter lachend.

Over de appartementen

Het appartementencomplex Dudok State ligt op loopafstand van zee, strand en duinen. U fietst of loopt zo naar het centrum van Monster voor de dagelijkse boodschappen. De vier appartementen liggen op de begane grond en hebben een gebruiksoppervlakte van circa 80 m2. De verschillende typen hebben een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, een badkamer, een apart toilet en een terras. Ook het voormalige buitenterrein van het kinderdagverblijf is opnieuw ingericht.

Onlangs ontving mevrouw De Ruijter de sleutel van haar nieuwe huurappartement op de begane grond van het appartementencomplex Dudok State in Monster. 

Deel deze pagina via: