Contact

Arcade bouwt gasloos in de Molenstraat in Monster

Begin januari 2019 is de bouw gestart van 10 sociale huurwoningen aan de Molenstraat in Monster. Een kleinschalig maar uniek project omdat de woningen duurzaam en toekomstbestendig worden gebouwd. Dit betekent onder andere dat de woningen aardgasloos worden opgeleverd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn. “Ook wij willen een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Zo richten wij ons bij onderhoudsprojecten op het energiezuiniger maken van woningen. Daarnaast voorzien onze nieuwbouwprojecten gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Op deze wijze proberen wij de CO-2 uitstoot te verminderen en het milieu te sparen”, aldus René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. “Tegelijk willen we de woonlasten voor onze huurders laag houden en kwalitatief goede en comfortabele woningen bieden. We doen dit in de Molenstraat door duurzame eengezinswoningen te bouwen.” Ook start Arcade binnenkort met een proefproject met zonnepanelen op de daken van bestaande eengezinswoningen in Westland. Met die proef wil Arcade ervaringen opdoen. De proef is voorbehouden aan een geselecteerd aantal eengezinswoningen in Westland.

Over de eengezinswoningen

De eengezinswoningen met een gebruiksoppervlak van 103 m2 hebben een ruime woonkamer en open keuken op de begane grond. Door de hoge gootlijn is op de verdieping ruimte voor twee slaapkamers en een ruime badkamer. De zolder is bereikbaar met een vaste trap. Op de zolder is plaats voor de wasmachine. De technische ruimte met de warmtepompinstallatie is op de begane grond. Arcade verwacht de woningen het tweede kwartaal 2019 op te leveren. Meer informatie vindt u hier. Enkele weken voor oplevering adverteren wij de woningen op www.woonnet-haaglanden.nl