Contact

178 sociale huurappartementen De Schoone Ley in Den Haag opgeleverd

Rondom het Haga ziekenhuis is een nieuwe Haagse woonwijk gebouwd: De Schoone Ley. De wijk strekt zich uit langs de Escamplaan en de Leyweg. Vandaag werd door wethouder Wonen Martijn Balster en René Lemson directeur-bestuurder bij Arcade de laatste sleutel uitgereikt van 178 sociale huurappartementen. De appartementen zijn verdeeld over drie appartementengebouwen en liggen aan het centrale plein met gemeenschappelijke binnentuin.

Woningcorporatie Arcade leverde de huurappartementen gefaseerd op. “Ik ben trots dat ik vandaag de laatste sleutel uitreik van deze appartementen. Zo blijven we als Westlandse corporatie een bijdrage leveren aan de vraag naar betaalbare woningen in Den Haag. Daarnaast is het een mooie centraal gelegen woonplek, waar onze huurders prettig kunnen wonen en leven”, vertelt René Lemson. Ook wethouder Balster is enthousiast: “Het wat ouderwetse woord ‘schoon’ in de betekenis van ‘nieuw en mooi’ past uitstekend bij deze moderne appartementen. Fijn dat weer vele huishoudens die wachtten op een betaalbaar en fatsoenlijk huis hier nu komen wonen.”

10.000 reacties: ruim 50 kandidaten per woning

De in totaal 178 sociale huurappartementen werden via diverse advertenties aangeboden op Woonnet Haaglanden. “Wij ontvingen in totaal bijna 10.000 reacties. Hieruit blijkt wel hoe groot de druk op de lokale woningmarkt is. Het is daarom echt van belang, dat we meer gaan bouwen in de regio Haaglanden”, aldus Lemson. Bijna alle huurders komen uit Den Haag en stonden gemiddeld acht jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. De leeftijdscategorie en gezinssamenstelling is gevarieerd.

Geschikt voor gezinnen

De symbolische sleutel werd uitgereikt aan Reyhan Keskin uit Den Haag. “Samen met mijn man en onze dochter verhuizen wij naar dit nieuwe appartement. Wij wonen nu in een grotere woning, maar we wilden juist kleiner gaan wonen en dichterbij mijn werk. Ik werk in het onderwijs en de school waar ik werk, is hier vlakbij. Daarnaast is deze omgeving geschikt voor mensen met kinderen zoals wij. Zo hoeven we niet op zoek naar een speeltuin, want die is vlakbij. Ook het parkeren in de parkeergarage, de lift en de aanwezigheid van camera’s is goed geregeld.”

Over de 48 appartementen in gebouw A

In gebouw A zijn 36 tweekamerappartementen en 12 driekamerappartementen. Het appartementengebouw bestaat uit een begane grond met vier verdiepingen. Op de begane grond zijn de entree, de bergingen, de lift en een opstelruimte voor scootmobiels. Met de lift kan de onderliggende parkeergarage worden bereikt. De appartementen liggen op de eerste tot en met de vierde verdieping. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer, een buitenruimte en een gebruiksoppervlak variërend van 58 tot 69 m2. Het gebouw is energiezuinig door duurzame toepassingen. De woningen hebben minimaal energielabel A.

Wethouder Wonen Martijn Balster (links op de foto) en René Lemson (in het midden) gaven de laatste sleutel van 178 sociale huurappartementen aan Reyhan Keskin (rechts op de foto).

Deel deze pagina via: