Contact
Woonzorgpark Rosenburg (4).jpg

Kenmerken

Status Bouw gestart
Aantal sociale huurwoningen 145

Kaart

Omschrijving

Het voormalige landgoed Rosenburg van Parnassia in Den Haag is in ontwikkeling. De nieuwbouwplannen gaan met name over het gebied rond het historische landhuis. De zichtassen van het voormalige landgoed worden hersteld. Historische gebouwen blijven staan. Op andere plekken maakt de verouderde bebouwing plaats voor woningen en zorgvoorzieningen. Meer informatie leest u hier.

Met de nieuwbouw wil Parnassia in samenwerking met Arcade een kwetsbare doelgroep de gelegenheid bieden zelfstandig te wonen en volwaardig deel te nemen aan de samenleving. De appartementen zijn bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid voor wie geheel zelfstandig wonen in de stad (nog) niet haalbaar is. De te bouwen appartementencomplexen voorzien sommige bewoners in een tussenstap, voor anderen gaat het om permanente bewoning. Bewoners huren en wonen zelfstandig, maar wel met behandeling en begeleiding dichtbij huis. 

Over de woningen
De in totaal 145 woningen worden verdeeld over twee gebouwen (B en C). In gebouw B komen 79 woningen (waarvan 10 studio’s, 67 tweekamerappartementen en 2 conciërgewoningen). In gebouw C komen 66 woningen (waarvan 11 studio’s, 54 tweekamerappartementen en 1 conciërgewoning). 

Het is niet mogelijk te reageren op deze woningen
Omdat de woningen bestemd zijn voor een specifieke doelgroep (uitstromers uit de zorg) verhuren wij de woningen niet via het reguliere woonruimte verdeelsysteem, maar via directe bemiddeling.

Planning

Bouw gestart in januari 2023.
Oplevering in derde kwartaal 2024 (prognose).

Huur toelichting

Het is niet mogelijk te reageren op deze woningen. De woningen worden alleen via directe bemiddeling toegewezen aan een specifieke doelgroep.