Contact
Woonzorgpark Rosenburg (4).jpg

Kenmerken

Status In ontwikkeling
Aantal sociale huurwoningen 145

Kaart

Omschrijving

Op het Parnassiaterrein aan de Albardastraat in Den Haag worden betaalbare sociale huurappartementen ontwikkeld. De appartementen zijn voor kwetsbare mensen met psychische problemen die extra zorgbegeleiding nodig hebben.  

De in totaal 145 woningen worden verdeeld over twee gebouwen (B en C). In gebouw B komen 79 woningen, waarvan 10 studio’s, 67 tweekamerappartementen en 2 conciërgewoningen. In gebouw C komen 66 woningen, waarvan 11 studio’s, 54 tweekamerappartementen en 1 conciërgewoning. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het oude landgoed Rosenburg. Het landgoed is eigendom van Parnassia en ondergaat de komende jaren een aantal aanpassingen. Meerdere verouderde gebouwen maken plaats voor nieuwbouw, passend bij het karakter van het oude landgoed.

 

Planning

Start bouw vierde kwartaal 2022 (prognose).

Huur toelichting

Omdat de woningen bestemd zijn voor een specifieke doelgroep verhuren wij de woningen niet via het reguliere woonruimte verdeelsysteem. De toewijzing van de woningen wordt gedaan door de gemeente. Het is niet mogelijk te reageren op deze woningen via Woonnet Haaglanden.