Contact

Uw gebouw heeft een Vereniging van Eigenaren (VvE)

Huurt u een appartement in een appartementengebouw? En zijn wij niet de enige die daar appartementen in bezit hebben? Dan is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Alle eigenaren van de appartementen zijn lid van de VvE. Wij zitten dus ook in de VvE.

De VvE regelt het onderhoud van het appartementengebouw

De VvE zorgt voor het onderhoud van:

  • de gezamenlijke ruimtes, zoals de hal, lift en gangen
  • de buitenkant van het gebouw
  • de riolering en centrale installaties

Alle eigenaren betalen samen voor het onderhoud. Als huurder betaalt u niets aan de VvE.

Wij gaan als eigenaar naar de vergadering van de VvE

Ieder jaar is er een vergadering van de VvE. U hoeft zelf daar niet naartoe te gaan. Tijdens de vergadering stemmen de eigenaren over het onderhoud in het komende jaar. Wij laten u weten welk onderhoud dat is. Ook sturen wij u van tevoren een vragenlijst. Daarin kunt u aangeven welk onderhoud volgens u nodig is. Wij nemen dat mee in de vergadering.

Is een reparatie of onderhoud nodig? Of wilt u zelf klussen in uw woning?

Neem dan contact met ons op. Veel reparaties kunnen wij voor u doen. Maar voor onderhoud hebben wij vaak toestemming nodig van de andere eigenaren. U leest op deze pagina meer over zelf klussen in uw woning.

Stichting BVVB Collectief

Arcade is aangesloten bij de Stichting BVVB Collectief. 
Vergunningnummer AFM: 12043832 
Aansluitnummer Kifid: 300.016421
Download de Gedragscode Branchevereniging VvE Beheerders

 


Veelgestelde vragen over vereniging van eigenaren

Wat doet een VvE allemaal?

De VvE beschermt de belangen van de woningeigenaren in het gebouw. Daarvoor hebben zij een aantal taken.

1. De VvE zorgt voor het onderhoud van het gebouw
De VvE neemt beslissingen over het onderhoud van alle gemeenschappelijke delen in het gebouw. Bijvoorbeeld de gemeenschappelijke ruimten, de buitenkant van het gebouw en installaties in de gemeenschappelijke ruimten, zoals de verwarming, lift en riolering.

2. De VvE zorgt voor schoonmaak en tuinonderhoud
De VvE zorgt dat de gemeenschappelijke ruimten netjes en schoon zijn. Ook geeft de VvE opdracht voor het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin.

3. De VvE zorgt voor huisregels
Het is belangrijk dat iedereen in het gebouw fijn woont. Daarvoor maakt de VvE leefregels. Daarin staat bijvoorbeeld hoe je met elkaar omgaat. Maar bijvoorbeeld ook dat je geen fietsen of andere voorwerpen in gemeenschappelijke ruimten zet.

Hoeveel kost de VvE?

U hoeft als huurder niets te betalen voor de VvE. Dat doen alle eigenaren in het gebouw. Wij betalen als eigenaar van uw appartement dus voor de VvE. De VvE bepaalt hoe hoog het bedrag is dat wij hiervoor betalen. Dat is gebaseerd op de kosten voor het onderhoud en het beheer.

U betaalt ons wel ieder jaar servicekosten. Die servicekosten baseren wij op het bedrag dat wij aan de VvE betalen. Die servicekosten kunnen veranderen. Bijvoorbeeld als de VvE extra onderhoud wil doen, het schoonmaakprogramma wil aanpassen of meer diensten wil aanbieden. Hierover vragen wij altijd eerst om uw mening. 70% van de huurders moet hier namelijk mee akkoord gaan. Anders gaan de wijzigingen niet door.

Wat moet ik doen als ik overlast heb van mijn buren?

Het is natuurlijk erg vervelend als u overlast heeft van uw buren. De beste oplossing is vaak om met uw buren in gesprek te gaan. Vaak kunt u dan al een oplossing bedenken. Komt u er samen niet uit? Meld de overlast dan bij ons. Wij kijken dan of we de overlast bespreken in de VvE. Omgekeerd geldt dat ook. Als eigenaar-bewoners overlast hebben van onze huurders, bespreken ze dat ook in de VvE.

Wat kan ik doen als ik mijn mening wil geven aan de VvE?

Wij houden graag rekening met uw wensen! Bijvoorbeeld als u een mening heeft over hoe de VvE het onderhoud doet in uw gebouw. U kunt dan een aantal dingen doen:
• U kunt contact met ons opnemen. Wij bespreken uw wensen dan in de VvE.
• U kunt zich aanmelden bij een huurdersbewonersgroep. Deze groep spreekt namens alle huurders met ons over uw wensen en die van andere huurders.
• Heeft uw gebouw nog geen huurdersbewonersgroep? Dan kunt u die oprichten als genoeg huurders hier behoefte aan hebben. Neem contact met ons op voor meer informatie.