Contact

U heeft een verhuurdersverklaring nodig

Gaat u verhuizen? Dan wil uw nieuwe verhuurder graag weten of u een goede huurder bent. Daarvoor is de verhuurdersverklaring. Daar staat bijvoorbeeld op dat u uw huur op tijd betaalde.

Verhuist u naar een woning van een andere verhuurder?

Klik dan hier om een verhuurdersverklaring aan te vragen. Bent u ingeschreven bij Woonnet Haaglanden en reageert u via deze website op een woning? Dan zetten wij de verhuurdersverklaring ook in uw inschrijving. Zo kunnen de andere woningcorporaties de verklaring inzien. In andere situaties - zoals bij particuliere verhuur of huren bij een woningcorporatie buiten de regio - vraagt u de verhuurdersverklaring bij ons aan en sturen wij deze naar u op. U stuurt de verklaring zelf door naar de nieuwe verhuurder.

Verhuist u naar een woning van ons?

Dan hebben wij een verhuurdersverklaring van u nodig. Bent u ingeschreven bij Woonnet Haaglanden en huurt u nu ook via een woningcorporatie binnen Haaglanden? Vraag dan aan uw verhuurder om een verhuurdersverklaring in uw inschrijving te zetten. Wij kunnen de verklaring daar inzien. In alle andere situaties - zoals particuliere verhuur of huren bij een woningcorporatie buiten de regio - stuurt u de verklaring naar ons op. Hier vindt u een lege verhuurdersverklaring. Vraag uw huidige verhuurder om deze in te vullen.

Goed om te weten:

  • De verhuurdersverklaring mag niet ouder zijn dan 3 maanden.
  • Stuur altijd de originele verhuurdersverklaring naar ons op. U maakt dus geen kopie.
  • Zorg dat de handtekening van u en van de verhuurder op de verklaring staat.
  • Huurde u bij een woningcorporatie? Dan is het belangrijk dat ook de stempel van de woningcorporatie op de verklaring staat.
  • Huurde u bij een particuliere verhuurder? Stuur dan ook een kopie van uw huurcontract mee.