Contact

U wilt uw huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Dan is het belangrijk dat u de huur op tijd bij ons opzegt. De huur opzeggen kan iedere dag. U hoeft dus niet te wachten tot het eind van de maand. De opzegtermijn is minimaal een maand. U vult zelf bij het opzeggen van de huur de einddatum in.

Valt uw laatste huurdag in het weekend of op een feestdag? Dan is de laatste huurdag de eerst volgende werkdag. Bijvoorbeeld: u zegt op 25 november uw huur op. De laatste huurdag is op zijn vroegst 25 december (1e kerstdag). Dit is een feestdag, daarom is de laatste huurdag de eerst volgende werkdag.

Zeg uw huur digitaal op

U vindt het opzegformulier onderaan deze pagina. Als u het formulier invult, krijgt u van ons een bevestiging. Ook nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor de voor- en eindinspectie.

Huur opzeggen bij overlijden

Is de hoofdhuurder overleden? En wilt u als nabestaande de huur op te zeggen? Dan kunt u hier het opzegformulier invullen.

Zegt u uw huur liever niet online op?

Print dan het formulier uit en stuur het naar ons op.

U krijgt een bonus als u de huur eerder opzegt

Hoe eerder u uw huur opzegt, hoe meer voordeel u heeft.

  • U ontvangt € 150,- als u uw huur drie maanden van tevoren opzegt.
  • U ontvangt € 100,- als u uw huur twee maanden van tevoren opzegt.

Wat gebeurt er als u uw huur heeft opgezegd?

Nadat u de huur heeft opgezegd, wordt uw woning geïnspecteerd en in orde gemaakt voor de nieuwe huurder. We doorlopen samen deze stappen:

1. Wij doen de voorinspectie.

Tijdens de eerste inspectie bekijkt u samen met onze verhuurmakelaar de woning. Het is belangrijk dat u tijdens deze afspraak aanwezig bent. De verhuurmakelaar spreekt met u af wat u nog moet doen voordat u de sleutels inlevert op de laatste huurdag. Die afspraken schrijven we in het opnamerapport. We noteren bijvoorbeeld welke zaken u moet weghalen of repareren voor de eindinspectie. Is het lastig deze werkzaamheden zelf uit te voeren? Dan kunnen wij dit verzorgen tegen betaling. 

Legitimatiebewijs
Ook controleren wij bij de eerste inspectie uw legitimatiebewijs. Zorg dat u deze bij de hand heeft.

 

2. Is de nieuwe huurder bekend? Dan kunt u afspreken welke spullen de nieuwe huurder overneemt.

Wil de nieuwe huurder spullen van u overnemen, zoals een vloer of een ingebouwde kast? Dan vult u dat samen in op het overnameformulier. Dit formulier levert u voor de laatste inspectie in. Wil de nieuwe huurder geen spullen overnemen? Dan haalt u deze alsnog weg. Let op: u maakt de afspraken met de nieuwe huurder zelf. Daar spelen wij geen rol in. Lees hier meer over de spelregels bij het overnemen van spullen.

3. Wij doen de eindinspectie.

Tijdens de laatste inspectie doen we het volgende:

  • We kijken of u de werkzaamheden heeft gedaan. Hierover maakten wij afspraken met u tijdens de eerste inspectie.
  • Voerde u de werkzaamheden niet uit? Dan doen wij deze nadat u de sleutel heeft ingeleverd. U betaalt de kosten voor de werkzaamheden.
  • We nemen de meterstanden op van gas, elektriciteit en water. Deze meterstanden geeft u zelf door aan de instanties.
  • Samen met u zetten wij onze handtekening op het inspectierapport.
  • U levert de sleutels in.

4. U krijgt de eindafrekening.

Op de eindafrekening staat of:

  • U nog kosten aan ons moet betalen. Bijvoorbeeld voor herstelwerkzaamheden of achterstallige huur.
  • U geld van ons terugkrijgt. Omdat u de huur eerder heeft opgezegd of omdat u te veel huur heeft betaald.

Betaalt u de servicekosten? Dan staan deze kosten niet op de eindafrekening. U krijgt de rekening hiervan in het volgende jaar.

Tip: vergeet niet om uw verhuizing door te geven

  • Geef uw nieuwe adres altijd door aan de gemeente. Ook als u binnen de gemeente verhuist. De gemeente zet uw nieuwe adres in de Basisregistratie Personen. Uw nieuwe adres kunt u persoonlijk of digitaal doorgeven aan de gemeente. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.
  • Krijgt u huurtoeslag? Geef uw nieuwe adres en huurprijs dan ook door aan de Belastingdienst.
  • De automatische afschrijving van de huur stopt als u de huur opzegt. U hoeft hier niets voor te doen. Ontvangt de bank een maandelijkse betaalopdracht voor de huur? Vergeet niet om deze huurbetaling stop te zetten. Betaalt een instantie voor u de huur? Geef dan de einddatum aan hen door.

Formulier huur opzeggen

Wilt u de huur opzeggen in verband met overlijden? Dan kunt u het onderstaande formulier hier niet voor gebruiken. Het juiste formulier vindt u hier.

Vul hieronder uw nieuwe adres in: