Contact

Huur opzeggen bij overlijden

Helaas kan het gebeuren dat iemand in uw naaste omgeving overlijdt. Dit is een ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Als nabestaande heeft u veel te regelen. Ook het opzeggen van de huurovereenkomst.

Zeg de huur digitaal op

Overlijdt de hoofdhuurder en blijft niemand in de woning wonen? Dan kunt u als nabestaande het huurcontract opzeggen. Houdt u rekening met een opzegtermijn van een maand. U vindt het opzegformulier hieronder. Als u het formulier invult, krijgt u van ons een bevestiging. Ook nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor de voor- en eindinspectie.


Veelgestelde vragen over huur opzeggen bij overlijden

Wat gebeurt er als een alleenwonende huurder overlijdt en zich geen nabestaanden melden om de huur op te zeggen?

Wij onderzoeken of er nabestaanden zijn. Zijn er erfgenamen? Dan nemen wij daarmee contact op. Zijn er geen erfgenamen? Dan eindigt de huurovereenkomst automatisch aan het eind van de tweede maand na het overlijden van de huurder.

Wat zijn de plichten van de erfgenamen?

De erfgenamen zijn verantwoordelijk voor het opzeggen van de huur en het in goede staat opleveren van de woning. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het betalen van een eventuele huurachterstand en de eindafrekening.

Is de hoofdhuurder overleden en was u medehuurder of medebewoner?

Dan kunt u via deze pagina een verzoek indienen om de huurovereenkomst op uw naam te laten zetten.


Formulier huur opzeggen bij overlijden

Zegt de huur op van de woning van:

Correspondentieadres gemachtigde: