Contact

Zorg dat u goed verzekerd bent

Als u gaat verhuizen, is er veel waar u aan moet denken. Inschrijven bij de gemeente. Water en elektriciteit regelen. En u moet nadenken over de verzekeringen die u nodig heeft.

Wat verzekert u zelf?

Een overstroming, brand of misschien gaat er per ongeluk een bal door de ruit. De schade is al snel heel groot. Daarom raden wij u aan om in ieder geval de volgende verzekeringen af te sluiten.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering zijn alle spullen in uw huis, zoals uw bank of tv, goed verzekerd bij schade. Bijvoorbeeld door brand, water of inbraak. Meestal is ook gevolgschade inbegrepen. Gevolgschade is bijvoorbeeld waterschade aan behang of vloerbedekking na een lekkage.

U bent verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten als u bij ons huurt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met deze verzekering bent u, uw gezinsleden of huisdieren verzekerd voor schade die u per ongeluk veroorzaakt bij een ander. 

Voorbeeld: u boort een gat in de muur om een schilderij op de hangen. Per ongeluk raakt u de waterleiding wat wateroverlast veroorzaakt bij de buren. Deze gevolgschade is dan verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering.

Kijk in ieder geval altijd naar de voorwaarden van uw polis.

 

Glasverzekering

U betaalt altijd zelf voor glasschade. Het maakt daarbij niet uit hoe die schade ontstaat. Tenzij u een glasverzekering heeft, dan vergoed de verzekering de schade. Daarom raden wij u aan een glasverzekering af te sluiten. Dat kunt u via ons doen. U betaalt hiervoor € 1,20 per maand. Meld u hier aan voor een glasverzekering.

Wij regelen de opstalverzekering

Voor schade aan de woning zelf, bijvoorbeeld door brand, inbraak of storm, hebben wij een opstalverzekering afgesloten. Zodat deze schade zo snel mogelijk en deskundig hersteld wordt.


Veelgestelde vragen over verzekeringen

Wat kan ik zelf doen om schade te voorkomen?

U kunt heel veel doen om schade te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van rookmelders of inbraakalarmen. Of doe uw ramen en deuren goed dicht bij storm. En sluit uw buitenkraan op tijd af als het gaat vriezen.

Wat moet ik doen als er schade is aan mijn woning?

Meld de schade altijd eerst bij uw verzekeraar. Zij kunnen u vertellen wat u dan het beste kunt doen.

Heeft u ruitschade en een glasverzekering bij ons? Dan belt u rechtstreeks met Centraal Beheer Achmea (0800) 026 00 28. Zij helpen u verder.

Woont u in een appartement dat een Vereniging van Eigenaars heeft? Bel dan eerst met ons (0174) 28 23 00.

Doe ook uw best om meer schade te voorkomen. Is er bijvoorbeeld een lekkage? Zorg dan dat de rest van uw spullen droogstaan. En draai de waterleiding dicht.

Wat moet ik doen als iemand anders mijn woning beschadigt?

Wordt er bij u ingebroken? Of vernielt iemand anders de woning? Neem dan contact op met de politie. De politie maakt een proces-verbaal op. Dit heeft u nodig als wij de schade gaan repareren. Zonder proces-verbaal betaalt u helaas zelf voor de schade.