Contact

U heeft overlast van uw buren

Harde muziek ’s avonds laat. Vreemde geuren. Of misschien zelfs wel ruzie over rommel op de galerij. Overlast van de buren kan grote gevolgen hebben voor uw woonplezier. Wat kunt u hieraan doen?

Begin een gesprek met uw buren

Overlast is natuurlijk erg vervelend. Maar vaak weten uw buren niet dat zij overlast veroorzaken. Door hierover te praten geeft u uw buren de mogelijkheid om de overlast op te lossen. Heeft u ook na het gesprek met uw buren nog overlast? Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen. Maar in veel situaties kunnen wij u helaas niet helpen. Wij kunnen het gedrag van uw buren niet zomaar veranderen.

Ervaart u extreme overlast?

Bijvoorbeeld doordat uw buren onder invloed zijn van alcohol of drugs? Of omdat zij psychische problemen hebben? Meld hier de overlast. Houdt u bij welke overlast u ervaart. Uiteindelijk kijken we of we juridische stappen kunnen nemen. Houd er rekening mee dat dat niet altijd gebeurt. Soms zijn er andere oplossingen die sneller en beter werken. 

Schakel zelf hulp in bij gevaarlijke situaties

  • Bel bij spoed altijd met 112.
  • Geen spoed? Bel de politie op (0900) 88 44.
  • Maakt u zich ernstig zorgen over uw buren? Westlandse huurders kunnen contact opnemen met gemeente Westland op 140174. Haagse huurders kunnen een zorgmelding doen bij een meldpunt.

Wat moet u doen bij ...

… hennepkwekerij of drugshandel

Neem contact op met onze afdeling sociaal beheer op (0174) 28 23 00. En schakel altijd de politie in als u denkt dat uw buren hennep kweken. Bel hiervoor de politie op (0900) 88 44. Of bel anoniem met de M-lijn op (0800) 70 00. 

Het kweken van hennep in de woning is verboden. Ook mag niemand de Opiumwet overtreden in de woning. Houdt iemand zich niet hieraan? Dan betekent dit altijd dat wij de huurovereenkomst stoppen. De huurder krijgt eerst de mogelijkheid om de huur zelf op te zeggen en uit de woning te vertrekken. Doet hij dit niet? Dan gaan wij naar de rechter. Wij vragen de rechter om de huurovereenkomst te stoppen en om ontruiming van de woning. De huurder betaalt daar de kosten van.

... onderhuur

Onderhuur is verboden. Verhuren uw buren de woning aan andere mensen? Bijvoorbeeld via Airbnb? Vul dan het overlastformulier in. Uw buren krijgen eerst de mogelijkheid om het zelf op te lossen. Doen zij dat niet? Dan gaan wij naar de rechter om de huurovereenkomst te stoppen.