Huurovereenkomst wijzigen
In een leven kan veel veranderen. U kunt gaan trouwen, een relatie gaat over of u krijgt te maken met het overlijden van een partner. Verandert er iets in uw woonsituatie? Vergeet dan niet om uw huurovereenkomst te wijzigen.
Samenwonen
Wij gaan samenwonen of wonen al samen en willen de huurovereenkomst op beiden namen zetten. Het medehuurderschap vraagt u hier bij ons aan.
Uit elkaar
Mijn partner en ik gaan uit elkaar en willen de huurovereenkomst aanpassen. Degene die vertrekt, kan zijn of haar deel van de huurovereenkomst opzeggen via dit formulier. Print het formulier uit en vul het samen in. U moet beiden het formulier ondertekenen. Het ingevulde formulier (met eventuele bijlagen) kunt u per post aan ons versturen. Of digitaal via de knop hieronder; vermeld in het toelichtingenveld dat het gaat om een aanvraag deelhuuropzegging. U hoort binnen veertien dagen of wij akkoord zijn met uw aanvraag.
Met het versturen van uw gegevens geeft u ons toestemming om uw gegevens te verwerken zoals omschreven in onze privacyverklaring
Bij overlijden
Overlijdt een huurder? Dan moet er veel geregeld worden in een verdrietige periode. Hier hoort ook het opzeggen van de huur bij. Of het wijzigen van de huurovereenkomst als een nabestaande in de woning achterblijft. Meer informatie leest u hier.

Veelgestelde vragen over huurovereenkomst wijzigen
Wanneer gaat Arcade niet akkoord met de (deel)opzegging?
1. Als de achterblijvende huurder de huur niet alleen kan betalen. De huurovereenkomst (en verplichting voor het betalen van de huur) blijft op beiden namen staan. Ook al is de vertrekkende huurder verhuisd. De achterblijvende huurder kan niet in de woning blijven en moet op zoek naar andere woonruimte.
2. Als er een huurschuld is. Pas als de huurschuld is voldaan, gaan wij akkoord met de opzegging. Tot die tijd blijft de huurovereenkomst (en verplichting voor het betalen van de huur) op beiden namen staan. Ook al heeft een van de huurders de woning verlaten.
Wie mag in de woning blijven wonen? Wij komen er samen niet uit
U bepaalt zelf wie van u in de woning blijft wonen. Degene die in de woning blijft wonen, moet de huur wel volledig zelf kunnen betalen. Het kan gebeuren dat u er niet uitkomt. Wij kunnen u in dat geval niet helpen. Via de kantonrechter kunt u om een uitspraak vragen wie in de woning mag blijven. Tot de laatste huurdag van de vertrekkende huurder blijft u beiden aansprakelijk voor de woning en de huurbetaling.
Er zijn aanpassingen gedaan in de woning, wie is hiervoor verantwoordelijk?
De achterblijvende huurder is verantwoordelijk. Bij verhuizing in de toekomst moet hij of zij de woning juist opleveren. Zijn er veel aanpassingen gedaan in de woning en zegt één van de huurders zijn/haar deel van de huurovereenkomst op? Dan is het verstandig om een voorinspectie in te plannen met onze verhuurmakelaar. Tijdens de voorinspectie geeft de verhuurmakelaar aan welke voorzieningen niet standaard zijn in de woning. Ook geeft de verhuurmakelaar een indicatie van de kosten voor herstel. Het is vervolgens aan beide huurders om te bepalen of zij de aanpassingen op voorhand herstellen. Of dat de achterblijvende huurder hiervoor de verantwoordelijkheid overneemt. De verhuurmakelaar overlegt met u of een eindinspectie gewenst is. Beiden huurders tekenen de inspectierapporten.