De VvE van mijn gebouw

Huurt u een appartement in een appartementengebouw? En zijn wij niet de enige die daar appartementen in bezit hebben? Dan is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Alle eigenaren van de appartementen zijn lid van de VvE. Wij zitten dus ook in de VvE.

De VvE regelt het onderhoud van het appartementengebouw

Denk hierbij aan:

  • de gezamenlijke ruimten, zoals de hal, lift en gangen
  • de buitenkant van het gebouw
  • de riolering en centrale installaties

Alle eigenaren betalen samen voor het onderhoud. Als huurder betaalt u niets aan de VvE.

Wij gaan als eigenaar naar de vergadering van de VvE

Ieder jaar is er een vergadering van de VvE. U hoeft zelf daar niet naartoe te gaan. Tijdens de vergadering stemmen de eigenaren over het onderhoud in het komende jaar. Wij laten u weten welk onderhoud dat is. Ook sturen wij u van tevoren een vragenlijst. Daarin kunt u aangeven welk onderhoud volgens u nodig is. Wij nemen dat mee in de vergadering.

Meepraten over uw woongebouw in de VvE

Bent u huurder van een appartement waar een VvE is? Alle eigenaren van de appartementen zijn lid van de VvE. Wij zijn als eigenaar ook lid van de VvE. U kunt als huurder geen lid worden. Gezamenlijk bepalen de leden bij de jaarlijkse VvE-vergadering wat aan onderhoud gebeurt in het woongebouw. Wij beslissen mee. Om te zorgen dat wij uw belangen goed vertegenwoordigen, werken wij met een huurdersbewonersgroep. Wilt u meepraten over uw woongebouw? Word lid van de huurdersbewonersgroep.

Is een reparatie of onderhoud nodig? Of wilt u zelf klussen in uw woning?

Neem dan contact met ons op. Veel reparaties kunnen wij voor u doen. Maar voor onderhoud hebben wij vaak toestemming nodig van de andere eigenaren. U leest op deze pagina meer over zelf klussen in uw woning.

Stichting BVVB Collectief

Arcade is aangesloten bij de Stichting BVVB Collectief. 
Vergunningnummer AFM: 12043832 
Aansluitnummer Kifid: 300.016421
Download de Gedragscode Branchevereniging VvE Beheerders